DSpace Repository

Girişimciler açısından işletmelerin uluslararasılaşma sürecinde franchising sistemi: Ankara ilinde bir örnek çalışma

Show simple item record

dc.contributor.author Koç, Bilal
dc.date.accessioned 2022-06-15T12:47:02Z
dc.date.available 2022-06-15T12:47:02Z
dc.date.issued 2016
dc.identifier.citation Koç, Bilal (2016). Girişimciler açısından işletmelerin uluslararasılaşma sürecinde franchising sistemi: Ankara ilinde bir örnek çalışma / Franchising during internationalisation of businesses from the point of entrepreneurs: A case study in Ankara. Yayımlanmış yüksek lisans tezi. Ankara: Çankaya Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü. tr_TR
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.12416/5625
dc.description.abstract 2000'li yıllardan sonra, Dünya'da uluslararasılaşma süreçlerinde en çok görülen faaliyet alanı franchise sistemi dahilinde görülmektedir. Bu sistem sayesinde, işletme ve firmalar ana ülkede tek bir merkezden kendi sistemlerini ihraç ederek, uluslararası pazara açılmayı başarmaktadırlar. Özellikle, gelişmekte olan ülkeler franchise sisteminin yayılmasında önemli bir pazar oluşturmaktadırlar. Bu pazarlardan önemli bir tanesi de günümüz Türkiye'sidir. Uluslararasılaşma sürecinin hızlanması ile birlikte pek çok üretim alanında ve hizmet sektöründe, franchise sistemi yaygınlaşmıştır. Gıda sektöründe franchise sistemin yayılması ise çok daha hızlı gerçekleşmiştir.Bu çalışmanın amacı, 2000'li yıllardan sonra artan franchise sisteminin girişimciler ve girişimcilik açısından nerede olduğunu göstermektir.Bu durumu göstermek adına, hangi tip girişimcilerin, hangi özellik ve niteliklere sahip girişimcilerin artan franchise sisteminde etkin rol oynadıklarının tespit edilmesi amaçlanmıştır. tr_TR
dc.description.abstract After 2000s, during the internationalisation process in the world, franchising system is the commonest. On account of it, companies and businesses manage to get into the international market by exporting their own system from a single center in the main country. Especially the developing countries play an important role in the market, helping franchising system expand. One of those important developing markets is modern Turkey. With the acceleration of internationalisation process, franchising system became popular in production and tertiary sector. In food sector, franchising spread even faster. The purpose of this case study is to show where franchising system is after 2000s for entrepreneurs and from the point of entrepreneurship. In order to show this, it is aimed to find out what kind of entrepreneurs and which qualifications play an active role in the franchising system. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Girişimci tr_TR
dc.subject Uluslararası Pazarlama tr_TR
dc.subject Franchising tr_TR
dc.subject Entrepreneur tr_TR
dc.subject International Marketing tr_TR
dc.title Girişimciler açısından işletmelerin uluslararasılaşma sürecinde franchising sistemi: Ankara ilinde bir örnek çalışma tr_TR
dc.title.alternative Franchising during internationalisation of businesses from the point of entrepreneurs: A case study in Ankara tr_TR
dc.type masterThesis tr_TR
dc.identifier.startpage 1 tr_TR
dc.identifier.endpage 108 tr_TR
dc.contributor.department Çankaya Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü tr_TR


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record