DSpace Repository

Human prefarence for leisure in cafe a case study

Show simple item record

dc.contributor.author Uluevli, Memduha Duygu
dc.date.accessioned 2023-07-19T13:19:40Z
dc.date.available 2023-07-19T13:19:40Z
dc.date.issued 2004
dc.identifier.citation Uluevli, Memduha Duygu (2004). Human prefarence for leisure in cafe a case study / Kafelerde boş zaman değerlendirmesi için insan tercihleri. Yayımlanmış yüksek lisans tezi. Ankara: Çankaya Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü. tr_TR
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.12416/6527
dc.description.abstract In this study, definition of leisure' and 'public leisure space' is examined. After an introduction to the concept of leisure, its types, and its relations with public life, the study discusses leisure as sodal activity and how leisure is related to public life. Caf£ is presented as a leisure space and its supportive role in public life is explored. The aim of this thesis is to determine the spatial and individual factors in public space and to explain how human behavior is influenced by these factors. Personal space, territoriality, privacy, crowding and density, and place attachment are considered as spatial factors. Age, gender, culture, and occupation are analyzed as individual factors. A research conducted in Ankara, in three different cafes, is presented as a study on the use of public space tr_TR
dc.description.abstract Bu çalışmada, boş zaman değerlendirilmesi kavramı ve halka açık boş zaman değerlendirme mekanları incelenmiştir. Boş zaman değerlendirme kavramı, çeşitleri ve kamusal yaşamla olan ilişkisi üzerine genel bir bakıştan sonra, sosyal aktivitelerin boş zaman üzerindeki önemi vurgulanmıştır. Boş zaman değerlendirme mekanı olarak kaf e ve kaf enin kamusal yaşamdaki destekleyici rolü mcelertmiştir. Bu tezin amaa, halka açık mekanda mekansal ve bireysel faktörleri incelemek ve bu faktörlerin insan davranışı üzerindeki etkilerini açıklamaktadır. Mekansal faktörler arasmda, kişisel alan, alansallık, gizlilik, kalabalık ve yoğunluk, ve mekana bağlanma kavramları dikkate alınmıştır. Yaş, cinsiyet ve kültür, bireysel etkenler olarak değerlendirilmiştir. Bunlara bağlı olarak, Ankara'da üç ayrı 'kafe'de halka açık mekanların kullanımı üzerine bir araştırma yapılmıştır. tr_TR
dc.language.iso eng tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/closedAccess tr_TR
dc.subject Eisure tr_TR
dc.subject Public Space tr_TR
dc.subject Spatial And İndividual Factors tr_TR
dc.subject Caf& M tr_TR
dc.subject Boş Zaman Etkinliği tr_TR
dc.subject Halka Açık Mekan tr_TR
dc.subject Mekansal Ve Bireysel Faktörler tr_TR
dc.subject Kafe tr_TR
dc.title Human prefarence for leisure in cafe a case study tr_TR
dc.title.alternative Kafelerde boş zaman değerlendirmesi için insan tercihleri tr_TR
dc.type masterThesis tr_TR
dc.identifier.startpage 1 tr_TR
dc.identifier.endpage 90 tr_TR
dc.contributor.department Çankaya Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, İç Mimarlık Bölümü tr_TR


Files in this item

Files Size Format View

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record