DSpace@Çankaya

Seasonality in household demand for meat and fish: Evidence from an urban area

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Fidan, Halil
dc.contributor.author Klasra, Mushtaq Ahmad
dc.date.accessioned 2016-04-01T11:40:27Z
dc.date.available 2016-04-01T11:40:27Z
dc.date.issued 2005
dc.identifier.citation Fidan, H., Klasra, M.A. (2005). Seasonality in household demand for meat and fish: Evidence from an urban area. Turkish Journal of Veterinary&Animal Scinces, 29(6), 1217-1224. tr_TR
dc.identifier.issn 1300-0128
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.12416/822
dc.description.abstract This paper, using the Almost Ideal Demand System (AIDS), derives estimates of factors influencing household demand for meat and fish during different seasons. Using primary data obtained from the survey, a system of equations pertaining to budget share, demand elasticities of own price, cross price and expenditure for meat and fish was estimated. The main conclusion is that there are seasonal effects on the consumption of meat and fish. In particular, during the Muslim Festival of Sacrifice the budget share of meat increases. Further, people living in urban areas were not sensitive to price increases except for in anchovy. This study is of importance to policy makers, producers and marketing strategists alike, as this conclusion will help them to design their respective policies to use resources more efficiently tr_TR
dc.description.abstract Bu çalışma, Almost Ideal Demand System (AIDS)’i kullanarak, farklı mevsimlerde et ve balık için hane halkı talebine etkili faktörlerin tahmininde çıkarımlarda bulunmaktadır. Anket verileri kullanılarak, bütçe payı, talebin fiyat elastikiyeti, çapraz elastikiyet ve balık ve et için harcamalar, eşitlikler sistemi ile tahmin edilmiştir. Özellikle, Kurban Bayramı dönemlerinde bütçe paylarında artış olması durumu et ve balık tüketiminin mevsimsel etkisini inceleyen bu çalışmanın temel sonucu olmuştur. Bunun ötesinde, kentsel alanda yaşayan insanlar, hamsi hariç, fiyat artışlarına karşı duyarlı oldukları bulunamamıştır. Bu çalışma, politika yapıcıları, üreticiler ve pazarlama uzmanlarının izleyecekleri politikalarda etkili kaynak kullanımlarının düzenlenmesine, bu sonuçların onlara yardımcı olabilmesi bakımından önemlidir tr_TR
dc.language.iso eng tr_TR
dc.publisher Scientific Technical Research Council Turkey-Tubitak tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/closedAccess
dc.subject Budget Share tr_TR
dc.subject Price Elasticity tr_TR
dc.subject Expenditure Elasticity tr_TR
dc.subject Meat Consumption tr_TR
dc.subject Seasonality tr_TR
dc.subject Bütçe Payı tr_TR
dc.subject Fiyat Elastikiyeti tr_TR
dc.subject Harcama Elastikiyeti tr_TR
dc.subject Et Tüketimi tr_TR
dc.subject Mevsimsellik tr_TR
dc.title Seasonality in household demand for meat and fish: Evidence from an urban area tr_TR
dc.title.alternative Et ve balık eti hanehalkı talebinin mevsimselliği: bir kentsel alan örneği tr_TR
dc.type article tr_TR
dc.relation.journal Turkish Journal of Veterinary&Animal Scinces tr_TR
dc.contributor.authorID 105848 tr_TR
dc.identifier.volume 29 tr_TR
dc.identifier.issue 6 tr_TR
dc.identifier.startpage 1217 tr_TR
dc.identifier.endpage 1224 tr_TR
dc.contributor.department Çankaya Üniversitesi, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, Uluslararası Ticaret tr_TR


Bu öğenin dosyaları:

Dosyalar Boyut Biçim Göster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster